Vägen till drömmen

Jag har ända sedan jag var liten velat bli läkare och det har aldrig dykt upp ett annat yrke som tilltalat mig mer, så det har varit samma dröm hela tiden i mitt liv. Att ha sådan tur är ju inte alla förunnat, men jag har haft sådan tur. Detta har fört med sig att jag ända sedan barnsben sugit åt mig information som handlar om kroppen och knoppen och det har gjort så att jag legat ett steg före hela tiden.

Läkare

När det var dags för första terminen på utbildningen var jag den enda som inte var helt förstörd av plugg, för jag hade så mycket med mig helt ”gratis” från när jag gick i gymnasiet, högstadiet och ända sedan jag var barn. Många av mina kursare hade haft många andra drömmar som barn och många hade till och med haft ett annat yrke innan de började på läkarprogrammet. De hade därför inte samma ”gratis” grundkunskap som jag hade.

Min väg till drömmen var därför en av de mest spikraka jämfört med de andra jag pluggar med och det är väl både bra och dåligt, antar jag? Det är ju skönt att veta att man valt rätt utan att behöva tveka, för det skulle vara superjobbigt om det var så att jag hade två olika yrken/karriärer jag ville hålla på med. Jag är super tacksam för att det är så lätt för mig och jag hoppas att alla andra skulle få uppleva samma sak!

Eftersom jag visste redan från början vad jag skulle plugga så kunde jag ju sätta igång direkt och det innebär ju att jag kommer bli klar när jag är ung, vilket kommer innebära att jag kommer att kunna jobba med detta en väldigt stor del av mitt liv!