Att satsa högt

Det enda man kan göra när man har ett mål i sikte är att satsa och köra på som om det inte fanns någon morgondag! Man måste dock komma ihåg att göra detta med måtta så att man inte kör på så hårt så att man ”går in i väggen”. Hur man ska hitta balansen är inte det lättaste, men är man bara försiktig så kommer man snabbt att lära sig sina egna gränser. Det krävs att man är uppmärksam på sig själv och det krävs att man märker av hur kroppen reagerar.

Jag är en sådan person som reagerar med huden, till exempel. Så fort jag blir stressad så får jag små stressutslag i ansiktet och då vet jag direkt att jag har stressat för mycket så då är det bara att stressa ner så fort som möjligt. Det finns så många bra sätt att göra det på, så att hitta ett bra sätt att koppla av efter att man stressat för mycket är inte något som kräver mer än lite eftertanke.

Små delmål är bra

När man vill satsa högt, oavsett om det gäller studier, träning, karriär eller vad det nu kan vara så är det så att det krävs att man har mindre delmål, för annars blir det för jobbigt. Det enklaste sättet att göra det på är att helt enkelt sitta ner och göra likt en lista på hur man bör gå tillväga för att nå målen på bästa sätt.

Låt säga att du vill börja promenera 1 timme om dagen, men har varit fysiskt inaktiv länge. Då kan du börja med att gå ut kortare sträckor och sedan lägga till lite extra tid åt gången. Detsamma med att exempelvis ändra kosten. Kanske äter du snacks eller liknande varje dag? Försök ta bort det en eller två dagar i veckan först och sedan kan du dra ner på det mer och mer hela tiden.

Det spelar ingen roll vad det är du vill uppnå, för allting går bara man har viljan och tålamodet! Låt ingen säga att det är omöjligt, för det är det inte, så stå på dig och håll ut!