Att hålla motivationen uppe

Ibland hamnar man i en situation där det är svårt att hålla motivationen uppe och då måste man genast ta tag i det! Om man låter det gå för långt så kan det lätt sluta med att det blir oerhört svårt att ta sig ur den situationen. Man måste på alla sätt och vis se till att vara på det säkra gällande hur man mår, för om man börjar tappa motivationen så är steget inte långt innan man kan bli deprimerad eller liknande.

Det är viktigt att dels lära sig att se tecknen själv och att lyssna på andra som står en nära. Är det så att närstående säger att något är fel och försöker hjälpa till ska man ta vara på detta, så kom ihåg det!

Hur ska man då hålla motivationen uppe, även om man känner sig trött? Det enda man kan göra är att se målet framför sig och när man gör det så blir det också lättare att komma ihåg varför man gör det man gör. Ofta har man ju ett tydligt mål som man snabbt kan se framför sig och visst vill man ju dit så fort som möjligt!

Är det så att du, trots att du gör det du vill, känner att det är lite segt så kan det bero på att du satsat lite för hårt. Man måste komma ihåg att ta sig tiden att vila också, annars så blir det för mycket både för kroppen och för knoppen.