Att ha koll på läget

Allting i livet kräver att man har lite koll. Ibland är det så att man hamnar i en lite stressig situation som gör att det blir svårt att komma ihåg, men så ska det inte behöva vara! För att ständigt se till så att man har koll kan man sitta ner på kvällen och gå igenom veckan med allt vad den innebär.

Jag brukar sitta ner varje söndag kväll med en kopp te och göra en lista för hela veckan. Jag tar med vad som ska pluggas varje dag, när jag ska handla mat, vad jag ska laga för mat, hur träningen ska se ut, vilket dag som passar bäst för en utekväll, när jag ska tvätta med mera.

Genom att lista allting så blir det också så att jag har så bra koll att det aldrig blir stressigt. Stress är ju det som gör att vi glömmer bort saker och att det bli fel och onödigt kluddigt, så att göra det man kan för att undvika det är det bästa sättet. Visst låter det trist med ett schema för hela veckan, men har man mycket att plugga så måste man göra det för att hinna med allting utan att missa det som behöver göras.

Man vinner så mycket på att ha koll på läget och man är hela tiden lugn och behaglig i kroppen. Man sover bättre och man äter med aptit och sedan fungerar såklart även allting annat också precis som det ska. Har man höga mål så måste man ta hand om sig själv och vara bra på att planera, annars blir det bara pannkaka av alltihop.